I Lillas värld

Jag(för femtielfte gången, men testar nytt grepp):
Låt bli rören! om dom går av så blir det vattenskador i hela huset och då kan vi inte bo här.

Lilla (mycket engagerad):
Ja och jag kan ju också få vattenskador, för jag kan ju inte simma!


Alltid redo!

Alltid samma sak...

Köpte jag inte nyss tamponger?!? Hur kan det vara slut????

När ska jag lära mig att jag på något underligt sätt alltid lyckas förflytta alla tamponger till handväskan?!Dagens fynd i lilla handväskan som rymmer plånbok och mobil. Och åtta tamponger.

Bra start på dagen

Fick så fina komplimanger i morse.
 
Barn 3,5 år: När jag blir stor ska jag också bli en NN (mitt namn) och äta ägg till frukost. Jag ska bli NN!
Först hade barnet också talat om att jag luktade så gott.

Husmodern goes konditor

Vad tror ni? Jag kanske kan starta en tårtverkstad. Alla vill nog ha ett av mina mästerverk på födelsedagen! Jag försökte och försökte och det blev värre och värre. Dekoration är nog inte riktigt min starkaste sida.

 

 

 


Felparkeringar och tena lady

http://krisernaviglomde.aftonbladet.se

Jag läser om "Kriserna vi glömde" på aftonbladet. Jag läser och förfäras och äcklas och berörs. Och sen gör jag ingenting.

Jag skänker inte pengar, jag bestämmer mig inte för att göra en insats och jag bara läser.
 
Jag läser och känner igen.

För hur är det egentligen här?
 
  • Där finns det inte ett ord för våldtäkt. Det gör det visserligen här, men det betyder inte mer än "ett samlag eller annan sexuell aktivitet där mannen inte förstår så mycket alls och misstar ett 'NEJ' för ett 'jamen självklart'". Våldtäkter och andra sexuella övergrepp bestraffas som om det gällde en felparkering. Fast det är väl inte så konstigt. Det är väl som att parkera snoppen någonstans där man inte får och helt enkelt skita i det för att det ändå är så låga böter. Parkering som parkering och parkeringsplatsen bryr man sig inte om så länge det inte blir några repor i lacken på bilen.
 
  • Där får kvinnor ingen hjälp med förlossningsskador. Här kan en barnmorska på MVC inte svara på vad det finns för hjälp att få och hur man behandlar inkontinens, ärrvävnad och andra förlossningsrelaterade skador. Kvinnor får gå runt inkontinenta och med smärtor, men det är ju normalt, eller hur?! Det finns ju inkontinensskydd, så då är det väl färdiggnällt.
Skänka pengar skulle jag kunna göra, men mitt helhjärtade engagemang kommer av sig.

Hänt i veckan

 
Veckans upptäckt:
 
När du tar med dig dina nykokta frukostägg i en kökshandduk i handväskan (för jag utgår från att alla gör så), se då till att lypsylen inte ligger bredvid. Den smälter.
 
 
Utdrag från veckans ordkunskap med Svamp Bob:
 
Fru Puff tycker att Svamp Bob är obildbar. Vad är det?
 
Vad är huskurer?
 
Vad är ett hak?
 
Vad är depression?
 
 
Veckans fundering:
 
Hur ska jag klara mig utan mina fantastiska kollegor? Både den gamla och de nyare... Vilka ska nu hålla reda på när jag ska ha mens eller när jag börjar och slutar på fredagar?!? Tänk om de nya är humorbefriade tråkmånsar...
 
Veckans insikt:
Jag tänker inte undervisa i sånt som jag inte vill. Inte nu och inte sen. Punkt. Så var det bestämt.
 
Jag har tagit rätt beslut om jobbet även om det ger lite separationsångest. Det känns rätt och att välja annorlunda var inte ett alternativ.
 
 
 
 
 
 
 
 

Munkavle?

Jag vet ju att jag inte är ensam om att dygnet runt ha någon låt (av varierande kvalitet) i huvudet. Detta innebär förstås också att jag går och nynnar/sjunger/gnolar på dessa sånger närsomhelst.

I ett par dagar har jag haft "vi sätter oss i ringen och tar varann i hand, vi är en massa syskon som tycker om varann..." En sång som jag alltid tyckt var lite märklig och väldigt lite sanningsenlig.

I eftermiddags var sången utbytt mot något nytt. Så himla skönt! Jag sitter och spelar spel med barnen och plötsligt hör jag mig själv sjunga "långt ner i mörka Afrika, vid floden chickadoa, där bodde det en negerkung som hette HoaHoa!". Vart kom den ifrån? Här sitter man helt lugnt i sitt eget kök och innan man vet ordet av har man börjat vräka ur sig olämpligheter. Jag skulle behöva någon sorts filter..

Om att inte bara bita sig själv i svansen, utan alla andra också

Varför säger man i förskolan/skolan att de muslimska barnen är allergiska mot gris? Säger man att vegetarianerna är allergiska också?

Det verkar så oerhört dumt! Nu är Stora med kompis större och gör sina egna tolkningar vid lunchbordet. "A får inte äta blod för sin pappa, har du hört det? Jättekonstigt! Men Y ÄR allergisk, det vet jag i alla fall..."

Varför inte säga som det är och inte göra en sån jäkla lögnbubbla av det hela?! Man äter olika, tycker olika och gör olika. Det ska inte behöva vara något att hymla med. Hur konstigt är det inte nu för Stora med kompisar som upptäcker att det har ljugits om varför N och A inte äter grisprodukter! Snacka om att göra något väldigt lite laddat väldigt, väldigt konstigt.

Första dagen

Jag firar in på samma sätt som jag brukar, med migrän förstås. Lilla firar med en andra flaska välling och är klädd i finkläderna från igår. Min lilla söta bebissötnos!! Stora firar i vanlig ordning genom att gå till en kompis och pappan är ute på promenad.

Jag försöker en dag som denna att inte hänge mig åt känslan av hur orättvist det är. Jag drack ingen alkohol, åt sånt som jag tål, gick och la mig så fort jag kunde utan att vara oförskämd och ändå är det jag som har migrän. Min man drack olika sorters whiskey, vin och champagne, samt rökte en del under natten och var vaken inpå småtimmarna och han är ute på promenad!!! Mitt huvud fixar inte sena nätter och nästa år är det jag som kastar mig i säng 00:05, gäster eller inte.

Vi hade i alla fall en väldig trevlig kväll och såväl barn som vuxna som stora och små husdjur, var nöjda med kvällen. Trevligt sällskap och god mat (hummer, renfilé och på begäran av Lilla, en tvåfärgad pannacotta till efterrätt). Gott slut och god start!

RSS 2.0