En femårings avundsvärda självförtroende

Lilla: Den här stenen är flera miljoner år..
Jag: Jaså...
Lilla: Ja det är sant. Jag vet det. Jag vet jättemycket om vetenskap!

Efter två provhopp med nya hopprepet utmanar Lilla Stora och Storas kompis på en hopptävling. Stora plus kompis är två motoriskt mycket duktiga barn, fyra år äldre än Lilla. Utmanaren kommer in till mig i köket och säger kaxigt med ett skratt "Ha! Jag VET att jag kommer att vinna!".

Jag önskar att jag hade en bråkdel av Lillas tro på sig själv. Tänk att veta allt och kunna allt...Vet man inte riktigt så hittar man på. Inte mer med det. (Vid närmare eftertanke tror jag att en av våra grannar kan vara kvar i samma fas. Inte lika avundsvärt när det är en vuxen).

Äntligen lite värme

Första riktiga försommardagen och en ny stensamling tar form.Nu väntar cykelträning. En mycket vinglig tur.

Matchmys

Vi har varit på Storas match. Fint väder och trevliga föräldrar, som alltid. Vinst blev det också. Morgonen började dock med att jag fick stränga order om att inte "hålla på å skrika så att det hörs över hela planen". När jag försökte säga att jag ju bara hejar på, så fick jag höra att det får jag minsann göra tyst för mig själv. Försvarade mig med att jag ju nästan aldrig (jaja, hur noga kan det vara med frekvensen!?) ropar åt Stora själv, utan åt hela laget. Fick till svar att jag ska vara tyst för att jag "kan ju inte ens reglerna"! I vilket fall som helst så fick jag så snällt komma över åthutningen och tyst åka iväg.

Jag var tyst. Jätteduktig. Den som inte var tyst var Lilla. Sura, gnälliga Lilla. Det gräts, snorades och tiggdes fika. "Jag kan inte leva längre om jag inte får en kaaaaaka...Ja är så utsvulten att jag dööööör!!" Vrålades över hela planen. Himla roligt alltihop... (Ska fråga när Stora kommer hem om det inte är bättre att jag kommer själv och ropar litegrann bara.)

Jag köpte EN kaka till gnällspiken och tog sedan risken att mitt barn skulle dö av svält under den tid som återstod av matchen. Världens dummaste mamma. Nåväl som jag sa till Lilla så tyckte jag inte att han var så snäll heller, så nu är vi nog kvitt.

Eftermiddagen bjuder på kalas på Lekland och inför detta spektakel blev jag väckt 05:30 i morse. Man vill ju inte missa kalaset.

Skogspromenad med Lilla

Älskar att vara i skogen med barnen. I morse fick jag nästan för mig att vi skulle sälja huset och flytta långt ut i skogen för att kunna vara i skogen jämt. Sen kom jag på att detta skulle innebära långa bilresor till och från jobb varje dag och där dog drömmen.

Vi har skog inpå knuten. Det får räcka.Ser du trollet?

Ärlighet när den är som bäst

Lilla kommer och klättrar på min stol vid frukostbordet och säger "jag tycker att du är såååå jättefin", uppenbart med en idé om att vi ska gå och leka.

Jag: Men du måste inte tycka att jag är fin för att jag ska leka med dig. Jag vill leka i vilket fall som helst, till och med om du tycker att jag är ful!

Lilla: Men jag TYCKER att du är jättefin!!! Du är bara lite korkad!

RSS 2.0