Tips från coachen

När du tror att det ska gå att gena med bilen över en snöhög, så gör det inte det. Du kanske tänker att du har världens bästa, högsta, fyrhjulsdrivna batmobil, som kanske också kan flyga lite vid behov. Det har du inte. Du kommer att fastna i snöhögen och en farbror som sett allt kommer att få hjälpa dig loss. Du kommer att framstå som en väldigt korkad bilklant och detta bara för att du litade på din kompis, bilen. Gör inte så. Backa lite innan du kör runt i stället.  

Lite labil

När man nästan börjar gråta av lycka när man får höra vilka som tränar Storas lag den här säsongen...Känner mig liksom innerligt rörd. Tänker mig att min omedicinerade PMS kan ha ett finger med i spelet.

Det friskar i

Det finns ett uttryck för medlidande som jag absolut inte förstår mig på och det är interjektionen "krya!" Nu senast en statusuppdatering om ett sjukhusbesök (inte mitt) och en radda "Krya!" från höger och vänster. Jag trodde att det var människor som inte förstod uttrycket "krya på dig" som börjat bara skriva så, men så är det inte. För mig låter det som kramiz, kjaaam, puzz, mammis, pappis...

Jag har trott att jag liksom var för gammal, men nu börjar jag undra om det är så att jag är för ung i stället, med tanke på vilka som tyckte att personen skulle "krya".

Gammal skåpmat

Jag gillar att anteckna. För hand ska det vara. Det fastnar bättre i huvudet då. Dessutom minns jag sällan sånt jag inte skrivit upp och knappt det. Ju mer text desto intressantare föreläsning. När det ser ut så här:
...så är det ett tydligt tecken på något annat...

Livet förändras

För två år sedan hade jag aldrig vetat vad detta var...

Nu är det en del av vår vardag. Ett vitt papper med små hål. Man letar löss. Så är det med det.

Den påtvingade romantikens dag

Eftersom jag brukar dela med mig av min mans tillkortakommanden,  så måste jag väl i rättvisans namn ibland nämna något han gör bra också. Eller måste man det?

Han har i alla fall köpt en blomruska som inte gick av för hackor. Tunga, mörkröda, långa jätterosor. En hel bukett. Glad alla hjärtans dag? Grattis på alla hjärtans dag? God alla hjärtans dag? Glad San Valentin?  Feliz navidad! 
Ett smörgåsbord för någon annan

Det ryckte inte i baguetten!  Men stackars, stackars. Denna film som var tänkt just för hans baguette.

Något säger mig att han redan innan hade bestämt sig för att oavsett om det rycker i brödbiten eller inte, så skulle han inte erkänna det. Motviljan som måste väckts av en bok som fångat en massa kvinnor, fick förmodligen smörgåsen att gå och gömma sig. 


Fredagsmys

Undrar om jag lyckas lura mig...
Längst in, bakom broccolin har jag gömt den. En burk Nutella sötad med stevia. Kanske, kanske kokar jag mig lite broccoli i stället. 


Svartsjuk på bröd och hej

Jag läste underbara Claras blogg om avundsjuka som drivkraft. Det är inget jag direkt känner igen mig i idag, men något snarlikt har jag ägnat mig åt i min allra grönaste ungdom..

En gång har jag lärt mig ett nytt språk bara för att jag var så förbannat svartsjuk på min dåvarande pojkväns ex. Hon hade som modersmål det språk jag ville kunna. Det har lett till att jag idag, ca 20 år senare, fortfarande talar språket flytande. 

Särskilt svartsjuk är jag inte idag. Självkänslan har liksom vuxit på sig, minst sagt. Den svartsjukan gav mig ändå något otroligt värdefullt och erfarenheter jag aldrig hade fått annars. Allt för att jag en gång hittade en lapp där hon hade försökt lära min pojkvän några ord. Bröd till exempel. Det var värre än att hitta ett kärleksbrev! 

Häxan surtant

Jag brukar se mig som en ganska tydlig person, men det finns något som slår mig på fingrarna alla kategorier. Min menscykel. Den är nästan som ett eget väsen. Punktlig, övertydlig med alla sina intentioner, orubblig och enveten. Ibland vill jag bara skrika typ "menförihelvete jag har fattat nu att jag ska ha mens om en vecka!!!!", men då kontrar menscykeln med att ytterligare förtydliga avslutet på det punktligt nedstigna ägget, med ömma bröst och en liten migrän. Den vill inte veta av någon uppnosighet. Det finns något som min menscykel kallar 28-dagarsregeln och denna regel är icke möjlig att kringå. Undantag göres endast vid graviditet. (Känns lite försäkringskassan över det hela, men säg inte att jag sagt det!).

RSS 2.0