Gott slut...

Och gott nytt år, eller "goder afton", som Lilla uttryckte det i morse.
 
Firar med vänner hemma hos oss och om jag inte kvävs av min horribla parfymdoft så ska det nog bli en bra kväll!
 
Pågående lek:
Jag är eran vakt. Det här är en viktig lek. Du är drottning,a mamma och jag vaktar eran man så att den inte blir isbitar. Vänta här så ska jag gå och titta på "Anna-cottan" så att den inte blivit is.
 
 
Det har varit mycket tjat om Panna-cotta och Anna-cotta (uttalas båda som Anna-Lena) idag. Tids nog kommer vi dit, men nu är det snart kaffe och delicatoboll med gästerna. Även till såna som äter LCHF, så håll i hatten, eller i magen kanske.

Usch, är det här den julen vi pajar stämningen för barnen?

Jag försöker med alla medel komma över min misslyckade tomtejakt och inser att barnen kommer att bli väldigt besvikna när de ser att det (i år) är morfar som är tomte. 
 
Hade faktiskt ångest över detta och kände mig som en usel tomtejägare och mamma. Nu har jag lugnat mig något. Jag dricker inte alkohol, jag röker inte, jag slår varken man eller barn, jag har köpt julklappar och har tänkt surfa nästan ingenting idag. Dessa tankar har lindrat mitt dåliga samvete något. Om ens värsta trauma är att tomten kanske inte finns, då har man det ganska bra.

Husmor kokar potatis...

...det kan väl aldrig gå fel? Jag menar, hur svårt kan det vara?!
 
Ett råd till alla duktiga husmödrar... Koka inte potatisen tills den själv skriker på hjälp. Då har den blivit ganska bränd.
 
Ja. Man kan bränna sönder kokt potatis. Så nu vet ni det.

Bakis och hög

Min halväkta hälft älskar doften av hyacinter. Så till medan milda grad att han tycker att sex stycken på ett bord doftar lagom. Jag känner mig alldeles yr av hyacintdoft. Jag är också ganska sockerbakis efter gårdagens intag av Rocky Road. Känns som att jag druckit en massa vin, men det är bara fantastiskt goda karameller bakade av en väldigt snäll person, som nog inte vet hur många Rocky Road man kan äta på en kväll. 
 
Nu ska jag ta en Rocky Road som återställare och sen ska jag bjuda bort resten. Kanske. Sedan ska vi ut på en tålamodsprövande aktivitet. Skidåkning. Barnen har inte mycket tålamod med skidorna och jag har inte mycket tålamod med att de har så lite tålamod.

Oooooj! Jag får också kalla supar!

Jag vet inte hur det gick till när jag hävde ur mig att jag skulle ta med barnen på julmarknad idag. Jag har hunnit ångra mig tusen gånger och tack och lov har Stora hoppat av. Nu är det Lilla och jag kvar och jag har försökt locka smed annat. Pulkåkning och fika ute till exempel. Inget napp på det.  Nu har jag i alla fall kommit på en inte lika hemsk lösning på det hela. Jag tar med mig Lilla in till centrum, bjuder på en korv med bröd, får förhoppningsvis se någon tomte och åker hem igen. Det är planen.
 
 
Vi började morgonen på simhallen. Jag hade tänkt sitta i barnbassängen och trodde att Lilla skulle bli glad över sällskapet, men inte det. "snääääälla mamma, du kan väl stå vid kanten och titta på i stället!?" Det är verkligen befriande på riktigt att stå där i bikini och lufta den ej skönhetsidealanpassade kroppen. Ha! Jag finns också och här är jag! I all min prakt. 
 
 
Önska mig lycka till. Kan hända att det hade varit roligare med en iskall sup än att gå på marknad..
 

Ta ett djupt andetag...räkna till tio...sen då?

Jag har PMS just nu och gud nåde den som irriterar mig. Nu är jag ju medveten om det, så jag hinner stoppa mig själv och det är en himla tur.
 
Det finns sånt som jag inte gör, jag har skrivit om det förr och jag gör det igen. Jag låtermedvetet bli att:
  1. Säga rakt ut vad jag tycker till granntanten när hon kommer ut och tillrättavisar oss.
  2. Gapa som en apa av förvåning över hur våpigt det kan vara på sina håll. I stället försöker jag bete mig som folk och svarar helt naturligt och intresserat.
  3. Skrika ut "go die dyra, dåliga overalljävel" på Facebook.
  4. Lägga mig i vartenda tjafs mellan övriga familjemedlemmar i det här huset. Iblahalkan jag med rätta inte låta bli, men det finns ju andra tillfällen.
  5. Skriva ett långt argt inlägg om hur gräsligt det är att ett rövhål (stora säger att det heter så!) som hagamannen ens har möjlighet att komma ut om typ två år. 
 
 
Men, är det inte dags att ringa kommunens felanmälan om skottningen av vägen  till Storas skola? Det känns nästan så... Jag har redan tagit tag i ett ärende till lokaltidningen och ett till turistbyrån. I vissa lägen är det bra att släppa ut häxan en stund. Hon är väldigt företagsam!

Bilbarnstolstävling

Just nu är jag med och tävlar på Meekatts blogg, om en bilbarnstol. Precis vad vi behöver eftersom Lilla plötsligt hamnade framåtvänd i Storas stol och stora fick en liten stackars kudde.
 
Så, gå in på en av mina favoritbloggar och tävla!
http://www.meekatt.com/2012/12/tavling-med-akta-graco.html

Grattis husmor på första advent!

Idag är det den första advent och barnen borde ha börjat öppna den där hemgjorda kalendern igår. Nu var den ju inte ens påbörjad, men idag ska det ske. Tror jag. Känns det riktigt oöverkomligt åker jag till barnens hus och köper två legokalendrar. Eller kanske chokladkalendrar. Om de får äta en chokladbit innan tandborstningen varje dag så lyckas jag enkelt köpa mig fri från pysselhärvan jag nu fastnat i. Hur blev det så här? 
 
I år ska pedagogerna få te. Jag ska inte plocka bladen, torka, smaksätta och paketera i hemgjorda askar. Jag ska köpa.
 
Nu sitter mina kärleksfulla barn i soffan och spelar spel på tv'n. "Abort med dig!!!" ropar Lilla till djuren som dyker upp. Tror att vi får ta en liten genomgång av ordförrådet. 
 
 
Abort med dig, dumma hemgjorda kalender!!!

RSS 2.0