Lördagsshopping

Har gjort något som jag gör ytterst sällan och oftast brukar få ångra bittert. Jag har haft med mig ett av mina barn till stan. Den här gången gick det över all förväntan. Vi hade bara en liten sammandrabbning inne på Åhlens där Lilla försökte shoppa på egen hand.

Jag väser diskret i örat på Lilla: Sluta med det där annars kommer vakterna och kör ut oss härifrån.
Lilla gormar högt tillbaka: Sluta själv med dedär mamma, annars kommer polisen och tar dig!!


Vi lyckades i alla fall komma hem med ett reafynd på vinterskor till mig(ord. pris 1000kr, nu 100kr), samt en ny mössa till Lilla.


Lilla förstår världen

Lyssnar på ett samtal mellan stora och lilla. Lilla går upp för att se vad stora gör på sitt rum.

Stora: Men gååå härifrån, kan jag aldrig få vara ifred?!
Lilla: Vill du vara ifred?
Stora:JA!
Lilla: Varfördå? Bajsar du?
Stora: Nä. Jag spelar.
Lilla: Då kan jag vara med.
Stora: NEJ! Jag vill vara ifred!!
Lilla:Vaffördådå?
Stora: suckar djupt...Jag bajsar.
Lilla: Jaha. Då går jag ner till mamma.Enda tillfället som Lilla kan förstå och acceptera att någon vill vara ifred är när någon bajsar, för det vill Lilla själv vara. Att stora satt i sin säng och spelade verkade Lilla tycka var helt förståeligt, man kan väl bajsa varsomhelst, man har väl blöja!!

Skilda världar

På väg till bilen en vanlig morgon. Jag ska träna och har håret i en knut på huvudet, inget smink, otvättat ansikte, långkalsonger under lång vinterjacka, anskrämliga fodrade gummistövlar och är så trött att jag ser sjuk ut. Försöker som bäst få in väskor, vantar och trilskande barn i bilen när hon glider förbi. Hon, grannen. Hon har tvättat hår som plattats och fixats, smink (kände knappt igen henne! snygg), fin vårkappa, skor med klack och fina jeans. Inga barn hade hon med sig heller, utan hoppade bara in i bilen helt obesvärat och åkte iväg. Det förstås, efter att ha hejat snällt. Det är en snäll granne som bara råkar leva i en annan värld än jag gör på morgonen.

Nu ska vi alldeles strax göra om samma sak igen, fast idag är jag ute i så god tid att jag kanske ser lite mindre härjad ut i mina stövlar och med min otvättade knut.


Snart ska jag sluta med det här mensgnället, snart.

I går kan man säga att jag vann en oscar. För bäst välförtjänta mens. Grattis!! Det var ett hårt slit, men efter ett sista gråtutbrott så var det äntligen min tur. För mig själv höll jag hela tacktalet. Ni vet "tack gud för att jag fick mens och inte har nåt fel eller är gravid. Nu ska jag som jag lovade inte svära mer". Överlycklig var jag med på hela galan, log och visste att allt pekade uppåt (utom några skamfilade kroppsdelar då, men det tänker man inte på när man vunnit oscar för bästa mens).

Idag är det då dagen efter. Dagen efter efterfestandet, champagnen och långklänningen. Oscarn har fått en och annan buckla och min kropp blev nog körd genom mangeln. Mjukisbyxorna är på, iprenen tagen och jag är skamfilad.Tog just en promenad och kände att jag har ont överallt.I magen förstås, i hela underredet (inifrån och ut, för vidare information), i benen, i höfterna, i knäna. Höfterna vinglar som direkt efter att man fått barn man liksom småhaltar fram. Inte lika glamoröst idag alltså.

Nu är livet i alla fall snart normalt igen.

Godermorgon

I väntan på att menscykelhelvetet ska landa på sin bana och med en dator som bara stänger av sig (i väntan på definitiva datordöden), så har jag lite svårt att skriva så mycket.

I stället får jag suga på karamellen med en dryg extravecka av pms och sitter här och svettas i kapp med datorn. Det som ändå gör mig lite glad, eller nöjd kanske, är att jag inte är gravid i alla fall. Vi har klivit upp kl 05.00 i många dagar nu och jag behöver inte fler bebisar.


Tips till alla hobbysimmare!

Vill bara dela med mig av viktiga iakttagelser.

Om dina nya simglasögon läcker in väldigt mycket vatten, så pass att det blir en bassäng inne i "skålen" efter en halv längd. Skyll inte på att du är extra trött och hålögd. Tänk inte  ut vad du ska säga till tillverkaren och fråga inte i receptionen om de fått många klagomål.

Testa att använda glasögonen rätt väg. Inte upp och ner!

Ps. Du behöver inte heller simma i 25 minuter med glasögonen upp och ner först. Du kan vända dem på en gång, Det kan vara bättre så.


Bild:dn.se

RSS 2.0