Den aktiva semestern...

...har ersatts av "nu tar vi det lugnt en stund så att vi inte svimmar". I skrivande stund ligger jag i våningssängen, lyssnandes på svamp bob som skränar från överslafen.Jag behöver desperat sova en stund, men eftersom min man gått och lagt sig så får jag nog ta en migräntablett och hålla mig vaken. Efter många långa soldaga och en ohälsosamt sen natt, är vi flera i församlingen som är lite slitna.

Friluftsfrämjande aktiviteter

Mamman i den här familjen har bestämt att detta är en aktiv semester. Detta innebär att det en gång om dagen, oftast mot övrigas vilja, görs en liten utflykt som innebär vandring eller promenad och har familjen tur så är det badning på slutet.

Igår skulle det bli promenad/vandring längs en fin stig, genom en trollskog, ner i en ravin och det hela skulle avslutas med bad på en mysig, enslig strand.

Vad som blev (25 grader i skuggan för övrigt):
- Vandring medelst hasning nedför en fuktig och halkig stig. Eller, det som anades vara en stig där under all växtlighet (höga ormbunkar, buskar, höga gröna växter, brännässlor).
- jordgetingbo som vi tack och lov inte klev i, trots att det låg mitt på stigen.
- Bromsar, myggor, flugor, knott, flygfän, surrandes runt huvudet, bitandes och stickandes.
- korkische familjen hade springskor i detta hav av nässlor och djur, stenar och ravel.
- vid den mysiga stranden möttes vi av en väldigt mysig strand med en omysig grön geggamoja i hela vattnet. Samt surrandet av blodtörstiga bromsar.
- snabbt beslut togs om att vi skulle vända och ta den andra stigen, den långa stigen, tillbaka. Vi ville inte riskera att reta jordgetingarna och det fanns exakt noll möjligheter att inte gå förbi boet.
- den långa stigen var lång. Den långa stigen hade många höga brännässlor i höjd med Lillas huvud.
- den galet vältränade och starka mamman fick bära Lilla på ryggen större delen av vägen UPP ur ravinen. Raviner är ganska djupa, för ytterligare information.
- fuktig djungelvärme, bromsar, ormar, nässlor, hål, halkiga stenar, springskor, skynda, skynda.
- jättetrevligt. Gud en sån trevlig utflykt!!!

Språngmarsch mot bilen. Stora somnade direkt. Vi styrde bilen mot en strand och badade och fikade. Samt kliade på alla våra bett.

Idag:

Har pappan fått ett ormbett?Migrän och matvrak

Hur tillfrisknar man extra fort från ett riktigt migränanfall??? Jag ska ju på fest ikväll, en som jag länge sett fram emot. Med största sannolikhet får jag vara hemma, men jag har åtminstone slutat kräkas.Vid lunchen frågade Stora sin pappa; "äter vi verkligen en hel GURKSTAKE om dagen?". Och ja, det gör vi. Det går åt förbaskat mycket mat när vi är hemma hela familjen.

Sjukstuga

Har haft migrän hela dagen och ska snart lägga Lilla. Så, som den pedagogiska mor jag är ville jag förbereda och sa att det snart är dags för honom att gå och lägga sig. Svaret kom snabbt, "Aldrig i livet! tänk inte ens tanken!". Så jag gick och la mig i sängen själv igen och väntar på att återfå lite mer styrka innan jag ger mig in i läggningsfajten igen.

Jag har alltså migrän, Stora vaknade i natt med 39 graders feber och pappan var rejält bakfull sedan gårdagens "utevistelse". Det är alltså Lilla som hållit igång för oss alla idag. Inte som jag hade planerat dagen precis, men jag hoppas på att inte bli liggandes en hel vecka den här gången.

Spionage

Jag älskar att snoka på folk på nätet. Ofta bara för att kolla hur mycket jag kan få veta om någon, andra gånger av lite småelak nyfikenhet. När jag senast snokade på någon av den andra, inte så snygga anledningen, fick jag mig en överraskning. Jag hade förväntat mig en blogg som andades "hej-kom-å-hjälp-mig", men hittade en otroligt vettig person. Hon och jag har till stor del väldigt lika åsikter runt viktiga saker som föräldraskap, feminism och annat. Jag blev så otroligt förvånad och är numer inne på hennes blogg och läser med uppriktigt intresse vad hon har att skriva. Där fick jag så jag teg! 

RSS 2.0