Fredagskraschen

En trött vecka har det varit. Jag har sovit för lite och kan nästan bara skylla på mig själv. Nu har jag intagit en hedersplats i soffan och kommer inte ge upp den utan strid. 

Jag och barnen rockade sockorna idag. Lilla frågade om det gick att vara med om man hade magsjuka "det är ju också som autism".

solförmörkelse var det också. Lite mindre spännande än jag hade föreställt mig.Syskonmysdag

Har varit hemma med två ganska friska barn. De är syskon. Alla som har mer än ett barn vet vad detta innebär. Det innebär en dag som gisslan mellan två gäng som ömsom kramas och är jättebästisar och ömsom retar livet ur varandra och vill att gisslan ska komma och medla. 

Hört från övervåningen:

Stora: Men åååååååhhhh, sluta då!!! Jag har faktiskt magsjuka!
Lilla: Det är duuuuuuuu som ska sluta! Jag har faktiskt varit på sjukhus!!

Sedan kommer båda ner, ofta gråtandes, och vill att den andre ska sluta. Hur kan det vara ett problem?! Sluta bara liksom. 

När min man kom hem från jobbet gick jag ut på en välförtjänt promenad. Jag var väl borta i cirkus en timme. Väl hemma har min man fått ett sammanbrott. En timma tog det. Ena banditen förvisad till sovrummet med sin i-pad. Den andra i soffan. Mannen frågar om Lilla verkligen måste vara hemma. Anar att han gruvar för bytet i vabbfabriken. Jag kommer med varm hand att lämna över på onsdag.
Äldre tidsmaskiner...

..kan också tuta ibland när du låser dörren. Bara sådär.

Rödbetor für alle
Ibland är husmor i sitt esse. Att barnet dessutom krävde att få äta själv i köket, tittandes på Svamp Bob medan den heliga husmor tittade på favoritserien, gjorde det hela till en måltid att vara stolt över. 

När man inte är beredd...


Vi pratar om förr i tiden och hur det var då, men vissa saker hoppar jag över. Vi kan vänta lite med språkbruket! Jag läste om och hittade på.

In i tidsmaskinen

Jag har fått en ny bil. Eller en väldigt gammal ny bil. Aka The Lightsaber.

Information till dig som plötsligt ska köra en bil från förra seklet:
1. Leta inte efter bakdörrarna. Det finns inga.
2. Man stoppar in nyckeln i låset och vrider om för att öppna och stänga bilen. Försök inte öppna på håll. Det är för mycket 10-tal.
3. Larmet kommer att gå när du öppnar bilen. Det gör inget. Fortsätt bara med det du ska göra så slutar det. Tids nog.
4. Förarsätet kan ha fastnat längst fram och detta kan innebära att du inte kan sätta dig i bilen. Kämpa på bara. När du nästan slitit loss sätet kan det plötsligt åka bakåt.
5. Säkerhetsbälten sitter oftast fast. Man får dra ut en liten bit och sedan gäller det att hålla andan resten av bilturen. Mer bälte än så kommer ej att komma ut.
6. Vindrutetorkarna går hela tiden. Det ska vara så.
7. Spolarvätskan sprutar direkt upp på taket.
8. Man måste växla när man kör manuellt växlad bil. Det är tydligen det "manuellt växlad" betyder.
9.Lägg allt du har med dig tvärs över barnen i baksätet (om du fått in barnen på något vis). Det går ändå inte att hitta knappen för att öppna bakluckan.
10.Tänk på att du ser dig som en "nära förälder" när du ska krypa in bakom ett säte som fastnat, för att hjälpa ett barn att spänna fast sig med säkerhetsbälten som inte går att dra ut. Närhet är bra. Finns ingen anledning att ta till svordomar. Attatchment parenting. Jättebra. Närhet jättebra.

Ny dag, nytt hopp, ny glädje

Lilla flippar, slamsar,  kastar havrekuddar, skämtar, pratar gräsligt högt. Jag säger "gå och borsta tänderna" tio gånger, till jag brinner av och rytväser så att jag spottar kaffe över hela bordet. Lilla går iväg och ska borsta tänderna efter ett "jaja, men va inte så sur!". Från badrummet hörs "hoppsan,  tandkräm på golvet .... oooups tandkräm på dörren" och mitt i detta så tappar Stora ett öppet filpaket som studsar inne i kylen innan det smäller i golvet och fil skvätter från spisen, ut i hallen och ända fram till toalettdörren. Där börjar ju tandkrämen. 

Jag gråter nästan. Av försöket att kväva stress, desperation och ilska. Samtidigt torkar jag fil. Fil kan gömma sig bakom lister. Fil kan rinna ner på en ölburk. Ölburkar måste sköljas, inte torkas. Fil kan hamna under strumpor. Stora byter kläder och torkar fil från håret.

Till slut kommer jag ut i hallen och ska ta på mig jackan. Upptäcker till min fulländade glädje att mitt blöta hår gjort vattenfläckar över hela klänningen i brösthöjd. Byter klänning. Åker till jobbet. Tack gode gud för världens bästa jobb efter en sådan morgon.

BykEfter panikskrik av äckel och förskräckelse, kom jag tack och lov ihåg att jag hade tvättat en jacka med lurv på huvan. Det var ingen fågel och ingen råtta.

Aktiv fritid

Vi har sportlov och jag hade sett fram emot att göra en massa roliga utomhusaktiviter med barnen. Hittills har vi lyckats med två inomhusaktiviteter och en shoppingrunda. Lilla har köpt en del smycken. Tänk tungt tantguldhalsband, döskallering a la hårdrockare och ett damarmband med "diamanter". Detta bärs idag till en jumpsuit i leopard, samt en liten väska i guldbrokad. Stilen är unik och obetalbar. 

Nu vill Stora gå till en kompis och Lilla vill att vi ska ringa hit flickvännen. Tror dock att flickvännen (våga inte insinuera att det skulle vara en simpel kompis!) på förskolan, så jag kommer att måste hitta på något som kan toppa detta. Egentligen skulle jag vilja skicka iväg dem båda till kompisar, bädda ner mig i soffan, titta på min stora serie-crush och glömma bort att jag har mensvärk. 

RSS 2.0