Nöjd mamma

Jag blir så glad av att mina barn har både tjej- och killkompisar. Idag är leker de båda med varsin kompis av motsatt kön. Jag tänker att det är berikande för deras sociala kompetens att inte bara leka stereotypa lekar med barn av samma kön. Nu är Stora kanske inte någon extremt stereotyp lekare i grunden, oavsett kön på kompisarna, men Lilla är rätt fokuserad på lekar som är typiska så kallade "killekar". Hur som haver blir jag alltid glad när jag ser att de kan leka bra lekar, utvecklande lekar (om man nu ska gå in och döma vilka lekar som är det och inte) tillsammans med både flickor och pojkar.
 
Lekkärlek över könsgränserna
 

Kommentarer
Postat av: Emmy Asklöf

Klart det finns bra lekar och mindre bra lekar, så kul att höra att de öppnar sinnena för andra lekar än de stereotypiska lekarna! :-)

Svar: Hoppas bara att det vill hänga med ett tag!
kliarochsticks.blogg.se

2014-11-09 @ 16:30:35
URL: http://loovet.blogg.se/
Postat av: Liselotte

Hade precis ett barnkalas med bara tjejer. Konstaterade inför en annan mamma att ungarna egentligen leker jättebra över könsgränserna när de väl kommer igång (typ mitt på dagarna på förskolan)- men att de, när det ska bli mer strukturerat (typ när de ska bestämma kalasgäster), faller in i killar vs tjejer-snacket. Som att det är "in-socialiserat" mot deras vilja.

Själv hade jag från och med mellanstadiet mest killar som nära vänner, så jag tycker det är synd att mina döttrar inte "vågar" se den resursen.

Fortsätt vara glad för dina barns skull - det kan säkert uppmuntra dem att fortsätta det icke-stereotypa lekandet!

Svar: Jag hoppas det!
kliarochsticks.blogg.se

2014-11-09 @ 18:27:24
URL: http://liselotte.livskick.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0