Friluftsfrämjande aktiviteter

Mamman i den här familjen har bestämt att detta är en aktiv semester. Detta innebär att det en gång om dagen, oftast mot övrigas vilja, görs en liten utflykt som innebär vandring eller promenad och har familjen tur så är det badning på slutet.

Igår skulle det bli promenad/vandring längs en fin stig, genom en trollskog, ner i en ravin och det hela skulle avslutas med bad på en mysig, enslig strand.

Vad som blev (25 grader i skuggan för övrigt):
- Vandring medelst hasning nedför en fuktig och halkig stig. Eller, det som anades vara en stig där under all växtlighet (höga ormbunkar, buskar, höga gröna växter, brännässlor).
- jordgetingbo som vi tack och lov inte klev i, trots att det låg mitt på stigen.
- Bromsar, myggor, flugor, knott, flygfän, surrandes runt huvudet, bitandes och stickandes.
- korkische familjen hade springskor i detta hav av nässlor och djur, stenar och ravel.
- vid den mysiga stranden möttes vi av en väldigt mysig strand med en omysig grön geggamoja i hela vattnet. Samt surrandet av blodtörstiga bromsar.
- snabbt beslut togs om att vi skulle vända och ta den andra stigen, den långa stigen, tillbaka. Vi ville inte riskera att reta jordgetingarna och det fanns exakt noll möjligheter att inte gå förbi boet.
- den långa stigen var lång. Den långa stigen hade många höga brännässlor i höjd med Lillas huvud.
- den galet vältränade och starka mamman fick bära Lilla på ryggen större delen av vägen UPP ur ravinen. Raviner är ganska djupa, för ytterligare information.
- fuktig djungelvärme, bromsar, ormar, nässlor, hål, halkiga stenar, springskor, skynda, skynda.
- jättetrevligt. Gud en sån trevlig utflykt!!!

Språngmarsch mot bilen. Stora somnade direkt. Vi styrde bilen mot en strand och badade och fikade. Samt kliade på alla våra bett.

Idag:

Har pappan fått ett ormbett?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0